• 0886687280
   • Зимни картини

    Зимата е приказен сезон: белият сняг затрупал къщите и улиците, ледените висулки и  пързалки, падащите снежинки, които се завихрят палаво и игриво. Планините са притихнали, а езерата са замръзнали. Горите спят, а под снега се гушат дървени къщички. Когато наближават празниците, снегът се озарява от светлини и лампички, които озаряват целия свят.

    Защо обичам да рисувам картини на зимни картини?

    Зимата може и да не е най-обичаният сезон, много хора я свързват с това, че е студена, мокра и ни ограничава в много отношения. Но дори тези, които не обичат зимата трябва да признаят, че тя притежава магична красота, която може да ни остави без дъх. Въпреки студа и мрачното време, най-мразовитият сезон в годината има своя чар. Затрупано под белия сняг всичко изглежда някак чисто, сякаш времето е спряло. В ледените зимни пейзажи се усеща величественост, която опиянява. Несъмнено една от моите любими теми в живописта са зимните пейзажи. Защо ли? Те  могат да ни  накарат да помечтаем за уют и топла камина. Розови изгреви и покрити дървета със сняг - истинска зимна приказка.

    Спомням си изключително ярко зимите от моето детство. Никога няма да забравя заскрежените прозорци и красивите ледени премени, които променяха целия град. Зимната магия, примамлива и обещаваща, ме привличаше от дете и ме караше да се усмихвам да предвкусвам приключенията и игрите, които ме очакваха. Разходките в снега, замерването със снежни топки. Или моментите когато се събирахме с приятели, за да направим снежен човек. Дълбокият сняг и студът никога не ни плашеха, а ни радваха!

    Белите снежинки са нежни, като ангелски крила. Зимата създава красота навсякъде, където докосне. Дори в най-зимните месеци, студената красота на планината започва да ни привлича с все по-голяма сила. Поради тази причина любим мой сюжет в зимните пейзажи е планината. Снегът придава фантастичен нюанс на природата... снежинките падат бавно и спокойно, вятърът ги завихря и започва да ги спуска все по-силно и бързо към земята. Асфалта побелява. А през ноща, всичко е светло. Сякаш слънцето е на път да изгрее. Вечерите, в които светът е побелял от сняг са прекрасни,  магически и сякаш неизбежно се сещаме за любимия човек, с който искаме да прекараме тези студени дни и месеци. Зимата „мирише“ на любов! Тя носи усещането за празничност и духа на любовта между хората.

    Всеки един от нас има в живота си по един такъв човек - човек, който му напомня за нещо отдавна забравено, но любимо, и има способността да стопли душата му.
    Човек, който винаги ще накара сърцето ни да бие лудо и ще бъде някъде там, скрит  дълбоко в душите ни до следващия сняг. Зимата е един прекрасен, романтичен сезон. Най хубавите празници на годината са през декември. Посрещането на Коледа и Нова година, когато се събираме с хората, които обичаме.Всяка година рисувам зимни пейзажи, когато наближава Коледа. Затова реших да подготвя цяла онлайн коледна изложба в края на 2020-та година. (Вижте статията Защо реших да нарисувам коледа)

    Хората, като цяло, асоциират зимата със сивота и ледени дни, но истината е, че в нея има много повече от това. В моите зимни пейзажи  – маслена живопис рисувам зимата цветна, топла, уютна и празнична. Зимата може да ни предложи много топлина, и красиви цветове, стига да знаем къде да ги потърсим. Красотата е навсякъде около нас, но трябва да отворим очите си за да я видим. Аз искам да покажа именно тази вълшебна и прекрасна страна на зимата.

    Ако търсите картина за стена, която да подарите на свой близък за Коледа,  картините в тази галерия са много подходящи. Вижте статията (Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа) Така през зимата на 2020 г. реших да нарисувам Коледни картини, за да създам празнично настроение сред хората, за да им дам надежда и светлина във времената на криза и страх! Стремя се да представям зимата по един прекрасен начин и да създавам сюжети, които да развихвят въображението на хората. Багрите в картините ми създават цветно настроение и ни зареждат с позитивна енергия. Зимните картини са изпълнени с романтика, любов и хармония, с които желая да противодействам на мрака и сивотата в света около нас.

    През зимата, когато се стъмва рано и е мрачно студено и неприветливо, много хора падат духом, обзема ги тъга. Имат нужда от цветна терапия, да се заредят с позитивна енергия и настроение! Тук на помощ идват моите зимни пейзажи, които обичам да наричам зимни приказки... Картините с маслени бои, които правя, излъчват щастие. В тях хората са безгрижни и се наслаждават на живота. Обичат се, подкрепят се и са сплотени.
    Те пресъздават една реалност, изградена от мечтите на всеки един от нас!
    Видове зимни пейзажи, маслена живопис от художника Даниела Стойкова.

    В галерията зимни картини ще откриете любими мои сюжети:

    • Зимни пейзажи с планини и гори.
    • Зимни картини със зимни къщички.
    • Влюбени двойки на фона на снежен пейзаж.
    • Градски снежни пейзажи, изпълнени със цвят и светлина

    Мой много любим похват в зимните пейзажи, които рисувам, е да ги пръскам със снежинки сняг. Този похват придава несравним приказен ефект на всяка картина, заради което го използвам понякога. Всички картини в онлайн арт галерията – зимни пейзажи са автентични авторски произведения на изкуството. „Магическо изкуство“, което стопля човешкото сърце през зимните месеци! Техниката на всички картини на този сайт е масло на платно.

    Ако се интересувате от предимствата на картините с маслени бои може да прочетете повече статията: Защо рисувам с маслени бои.
    Зимните пейзажи са отличен подарък за Коледа, Нова година и за всеки един повод през зимните месеци.

    Защо да предпочетете маслена картина - зимен пейзаж?

    Може би често се чудите, какво да подарите на свои близки приятели или роднини за празниците... или пък на любимата... Вече сте направили всякакви подаръци, изчерпали сте идеи и ви трябва уникална изненада?

    Картините маслени бои със зимни пейзажи са много подходящи за подарък, носят настроението за зимата и празниците и се харесват от всеки интелигентен, фин, творчески настроен или презадоволен човек (който би могъл да си позволи всичко необходимо). Това е уикален и вечен подарък за специални хора с изтънчен вкус, които ще го оценят! За хора с финес и елегантност... Освен това картините маслена живопис със зимни пейзажи създават несравнимо коледно настроение, докато стоят над камината или на стената в дома ви.

    Особено подходящи са за символичен, сантиментален подарък, например подарък за любимата жена. Една картина с влюбена двойка винаги е символ на вашата любов. В комбинация с букет цветя и ресторант за някой важен повод,това ще се превърне в символ на незабравимо преживяване, ключ към сърцето на вашия любим човек. Жените оценяват особено високо сантименталните подаръци. Това е така, защото нежната полвинка на обществото обикновено е по-романтична и чувствителна от силния пол. Ние жените (в по-голямата си част) мечтаем да срещнем мъж, за който сме приоритет. Който да ни слага на първо място в живота си, който да показва колко важни сме за него по всякакъв начин, който държи на нашите отношения и иска те да се развиват! Понякога обаче мъжете изпитват трудност при изразяването на чувствата си. За това по-лесно е да изразите това, което изпитвате, с романтичен жест, който ще остави спомен завинаги в сърцето на вашата дама!

   • Филтър
  • Последно гледани
  • Newsletter