• 0886687280
  • Търсим картини за дома - ето какво трябва да знаем за тях.

   Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва  да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

   Как да изберем маслена картина за дома?

   Когато домът ни е красиво обзаведен и всички мебели са по местата си, остава да се погрижим за декорацията. Декорирането на жилището е това, което го прави уникално и дава представа за нашия характер и същност. Може да покаже дали притежаваме изискан вкус, изпълнен с аурата на елегантност и изтънченост, и най-вече - да ни направи различни от другите, запомнящи се... Декорацията на стените е като подправките към ястието -  без тях то има хранителна стойност, но не е вкусно и привлекателно. Стая с празни стени би била скучна и не би направила впечатление на нашите гости.

   Картините могат да направят жилището или офиса ни по-светли и по-просторни. Съвсем неслучайно всяко решение в интериорния дизайн е съчетано с подходяща картина, която придава завършеност. Употребата на картини в интериорния дизайн е толкова важно при обзавеждането, колкото и самите мебели. Картините маслена живопис се радват на широк интерес и търсене поради невероятната способност да се вписват в декорацията на всяко място, като предават елгантност и завършеност на дома. Затова много подходящ начин да разкрасим интериора е като го направим артистичен и изразим своята  уникалност чрез него.

   Ако жилището има нужда от ремонт, желателно е да го освежим и да подобрим атмосферата бързо и лесно, като добавим подходящи картини. Това може да стане дори и да не разполагаме с голям бюджет. Вариант е да заложим на прекрасни и впечатляващи творби от по-млади автори, които вече са изградили своето име и стил. Още повече стойността на техните картини нараства с времето. По този начин ще направим отлична инвестиция и ще избегнем надценката, кято слагат търговците на изкуство. Така може да спестим почти половината от стойността на дедено произведение на изкуството, закупувайки го от самия автор!

   Картини с неповторими и ярки цветове ще накарат едно помещение да засияе, ще го заредят с позитивна енергия, цвят и настроение за нас и нашите близки.

   Една авторска картина от художник е по-ценна от евтина картина пано.

   Заложете на авторското! Масово произведените принтове на картини са евтини, но няма да помогнат за изразяването на нашата индивидуалност. По скоро обратното: ще покажат липса на стил и вкус! Това са предимно картини пана разпечатани върху изкуствено платно, които нямат абсолютно никаква художествена стойност и могат да бъдат намерени като евтина стока (внос от Китай) във всеки голям магазин. Ако търсим много евтина имитация на картина за стена това е вариант, но не и ако имаме добър вкус или държим на нашия дом!

   Рисувани картини с маслени бои са най-добрия избор за декориране на дома или офиса. Независимо дали говорим за ново строителство или обновяване на стари жилища, повечето собственици и дизайнери залагат на ръчно рисуваните картини с маслени бои, които никога не губят своята автентичност и стойност.

   И накрая: в случай че, не сме запознати добре с техниката на маслените картини и живопис в тази статия ще разберем малко повече за техните предимства.

   Защо да изберем маслени картини онлайн?

   • Картините маслена живопис са най-доброто решение за декориране на всеки дом. Те са крайно необходими, за да направим нашия хол, спалня, кухня или офис изискан или топъл, уютен и гостоприемен. А в случай, че по стените имаме леки недостатъци, решение е да ги прикрием с маслени картини.
   • Освен това ръчно рисуваните картини са уникални и неповторими. Няма да ги срещнем навсякъде, както например изкуствените принтовете от мебелните гиганти.
   • Картините с маслени бои са много издръжливи и ще ги имаме доживот, като ще останат и за нашите наследните.
   • Маслените картини почти не се вляят от атмосферните условия и може да ги държим както в студени, така и в топли помещения.
   • Цената им се покачва с времето и винаги са една добра инвестиция.

   Къде могат да се използват картините маслена живопис?

   Картините маслена живопис могат да се използват навсякъде: в жилища, офиси, заведения, ресторанти, клубове, хотели, казина и всякакви други пространства.
   Маслените катини подобряват дизайна на помещението като го направят по-модерен, светъл или оригинален по бърз, лесен и стилен начин. Те придават уникален и запомнящ се вид на всяко жилище, офис, хотел или бизнес сграда.

   Рамки за картини?

   Нужна ли ни е рамка за картините маслена живопис? Това е въпрос на лично предпочитание. За старинните картини определено са подходящи старинни рамки. За новите, модерни картини те не са необходими и все повече съвременни галерии излагат картините си без рамки. В света на модерното изкуство рамките вече са отживелица, особено за абстракните и модерни картини.

   Ако предпочитаме рамка към картината е добре да знаем, че с нея тя става по-трудно преносима. Освен това рамките лесно се надраскват при транспортиране, след което трябва да се сменят.


   Необходима ли ни е поддръжка за картините маслена живопис? Не! Достатъчно е понякога да избърсваме прахта, ако преценим. Картините маслена живопис не се нуждаят от особенни грижи. А единственото условие е да не се съхранява в прекалено влажни помещения.

   Картините с маслени бои имат много предимства:

   1. Оригинални и уникални.
   2. Издръжливи.
   3. Добавят стил и елегантност.
   4. Достъпни и привлекателни.
   5. Не изискват грижи.
   6. Създават добро настроение и зареждат с позитивна енергия

   Картините с маслени бои имат и някои недостатъци:

   1. Съхнат доста бавно, особено през зимата.
   2. Платното не трябва да се огъва, като се опира в предмети, защото може да се изкриви.
   3. Трябва да се транспортират внимателно, за да не се огъне или скъса платното.
   4. Ръчният труд е по-скъп от масовото евтино производство.
 • Newsletter