• 0886687280
   • Маслени картини

    На тази страница ще намерите ръчно рисувани маслени картини на тема: зимни пейзажи, градски пейзажи, картини на цветя, картини голо тяло, абстрактни картини, натуралистични картини, картини на селски къщи и пейзажи, коледни картини. Картините са авторски, уникални произведения на изкуството, изработени с много страст и любов в модерен стил. Картините са подходящи за съвременния дом или офис. Могат да придадат неповторим акцент и да впечатлите приятели и роднини със своя изискан вкус.

    Какви стъпки трябва да следваме, когато търсим маслени картини онлайн?

    • Изберете стила на творбата, която търсите (абстрактна, реалистична, хипер реалистична).
    • Изберете сюжета на картината. Ако търсите картини с точно определено съдържание, за ваше улеснение в сайта те са подредени по тематика.
    • Изберете техниката на творбата. (Маслена живопис, акварел, картини с акрил или други.
    • Помислете дали искате картината да бъде с рамка. В този сайт повечето картини са без рамки, но можем да ви сложим такава при желание и да я съчетаем с интериора на помещението ви.
    • Направете проучване. Ако пазарувате маслени картини онлайн задължително проучете автора и сайта. Уверете се, че съществува този художник от неговите профили в социални мрежи, за да не станете жертва на измама. Добре е да заложите на автори, които са изградили своя стил и име  Проучете конкурентите, и цените.

    Коя маслена картина е подходяща за моя дом?

    Ако имате колебания по този въпрос (относно размер, цветово съчетание и др.), ще се радвам да се обърнете към мен, да изпратите снимка на вашия дом и заедно да подберем подходящите картини!

    Когато декорирате дома си с маслени картини е желателно да се съобразите с мебелите. Ако търсите картина за хол, която да сложите над дивана, подберете правилно големината. Над голям диван няма да стои добре една малка картина с размери (да кажем) 20/20 см или 30/30 см... Има вариант да сложите по-голяма картина или няколко по-малки картини. Затова в моите галерии ще видите, че винаги правя по няколко картини, които вървят в комплект поради тази причина. Те са предвидени да бъдат изложени заедно една до друга и неслучайно са еднакви размер! Може например да бъдат избрани три, сходни като стил, картини на цветя. Или две картини на море една до друга, които са свързани тематично и цветово, пасват си и се допълват.За хола такава комбинация от няколко по-малки картини би стояла добре. Ако търсите картина за спалня обаче, която да сложите над леглото, моето лично предпочитание е да бъде само една картина - голям размер или среден размер!

    Ако искате да поставите картина на друго място, отново преценете големината, така че да има нужната симетрия. А най-малките картини като размер, могат да бъдат поставени и на секция като сувенир.

    Друг важен момент е цветовият контраст. Преценете дали искате картината да бъде основен акцент във вашия дом или искате да допълва и да прелива с интериора. Може картината като цветова гама да се придържа към цветовете на обзавеждането или да е контрастна, ярка и да прави нужното впечатление.

    Как да окачим маслена картина?

    маслени картини онлайнЧесто се случва хора, които за пръв път купуват картина да не знаят как точно да я закачат на стената си. В тази статия ще научиш всичко, от което се нуждаете, за да окачите вашата маслена картина. Първо, монтажът е много лесен. На стената се слага пиронтче, винтче или дюбел. За всеки материал са подходящи различни варианти. Ако живеете в тухлен блок – пиронче. За дървена конструкция също са подходящи пироните. Ако живеете в панелен блок ще трябва да пробиете дюбели в панела с помоща на бормашина. За гипсокартона има специални дюбели, които ще ви препоръчат в магазина. Ако забивате пирони, може да го направите с обикновен чук. Някъде около 2 см разстояние от стената са достатъчни. Върху тях слагате картината директно на дървената подрамка. Или закачате картината за закачалките им (назъбен метален елемент, или триъгълник, който са монтирани на подрамката).

    Друг вариант е с въженце (конец, който се ползва за окачване) . Ако картината е с рамка, зад самата рамка е опънато тънко въженце/конец, свързващ двете и страни, който закачате на пирончето. Добре е да огледате внимателно мястото, където ще сложите картината, за да не забиете гвоздея на грешно място. Например, помолете някой от страни да задържи картината на стената, за да видите дали ви харесва позицията. Това е важно, за да прецените и измерите местата, където да поставите дюбели/гвоздеи и т.н.

    Когато прецените, че картината е позиционирана правилно, една лека точка на стената е желателно да отбележи мястото. Не се старайте да нивелирате картината, а закачването чрез елемент по средата позволява лесно регулиране.
    Картина пано

    Има доста хора, които ме питат дали предлагам картини пано? В тази връзка, ако търсите картина пано има вариант да ви бъде изготвено такова с моя авторска, оригинална картина.

    По принцип не предлагам печатането на принтове директно на сайта си, като опция. Но ако харесвате картините ми, а нямате възможност да си позволите истинска картина живопис, свържете се с мен и ще обсъдим вариант да ви направим картина пано. Бих могла да го изготвя и да ви го изпратя по куриер, като останалите картини, които предлагам на сайта. Със сигурност принтовете са евтини. Затова и в мебелните магазини обикновено предлагат декоративни панели – принтове. Разликата обаче е в това, че те няма да бъдат ръчно нарисувани и релефни, а върху платното ще бъде отпечатана самата картина на принтер като снимка.

    А за тези от вас, които не знаят каква е разликата между рисуваните картини и картините пано именно сега ще обясня...

    Картините живопис, които рисувам са ръчно нарисувани върху платно, което се нарича още канава. Те са изградени от текстил - плътно памучно платно, като има платна и от лен. Аз използвам основно готовите памучни платна. Текстилната текстура е изпъната прецизно върху рамка, която е от естествен, сух дървен материал. Това дава дебелина няколко сантиметра на платното. След това се полага основата на картината - грунд, върху който се рисува директно. Над грунда пък полагам маслените бои.

    Единият вариант е, когато се прави принт върху плоскост /разпенено PVC/, пореста пластмаса с бял цвят, която в разговорния език наричаме стиропор. Върху тази плоскост се лепи стикер с отпечатаната картина. Това е най-евтиният вариант за декоративен панел, но за мен остава неестетическо и изкуствено изпълнение. Поради тази причина не го предлагам.

    Когато се прави картина пано, най-близкия тип картини до този на изкуството, те са изработените от канава (памучно платно). На практика се използва подобно или същото платно, като тези за рисуване. Определено картините пано стоят по-красиво от принтовете на PVC. При този вариант обаче изображението преминава в дебелината на картината и се постига завършен вид. Може да сложите по желание външна, декоративна рамка. Такъв тип картина пано бих могла да направя в рамките на няколко дни и да ви я изпратя, разбира се, при интерес. Монтажът е лесен. Картините имат стандартни закачалки на гърба, могат да бъдат сложени директно на стената върху пиронче или винтче. Или картината да се окачи дирекно на дървената подрамка върху пирончето.

    Независимо дали търсите картина пано за стена или рисувана картина, това е мястото където ще намерите необходимото.

    Какви видове картини онлайн може да намерите?

        Живопис. Оригинални ръчно рисувани картини. Ако харесвате живопис, може да избирате между картина с маслени бои, акрил, акварел, сух пастел, темпера или друга техника. Живописта е най-предпочитана в интериорния дизайн, тъй като придава акцент на помещението и му дава живот.
        Декоративни пана. Обикновено това са принтове на изображения от интернет, които са толкова разпространени, че нямат художествена стойност. Те са вариант единствено ако търсите много евтина картина за стена. Бихте могли да си направите картина пано и със ваша снимка или изображение по ваш избор. Достатъчно е да потърсите из интернет и да видите къде могат да ви я принтират.
        Графика или рисунка с молив. Те са черно-бели, за разлика от живописта. Бихте могли да я сложите на бял картон или в рамка, за да изглежда по-представително и да може да си я закачите на стената. Обикновено по изложбте се продават заедно с рамката, готови за окачване. Ако ги купувате онлайн добре е да попитате дали имат рамка, защото без нея няма да стоят добре на стената ви!

    Предимства на маслените картини от художника Даниела Стойкова:

        Авторски и оригинални
        Дълъг живот и лесна подръжка
        Правят дома елегантнтен и стилен
        Показват вашия изискан вкус и интелект
        Зареждат с положителна енергия
        На достъпни цени са
        Харесват се от малки и големи
        Разнообразни са и са подходящи, както за модерен интериор, така и за класически.

    Как да съхраним маслените картините?

    Ако закупите маслена картина онлайн и нямате възможност да чуете препоръките за съхранение от галерията, тук ще дам няколко съвета. Важно е помещението, в което съхранявате картината, да не бъде на открито. Картината на бива да е изложена на прекомарна влага (например в просторна баня, помещения с басейни или на място където може да я навали дъжд).

    Картините маслена живопис обаче, могат да се използват за декорация на приземни помещения и др. сходни, с по-високи нива на влага. Канавата/ платното, за разлика от хартията, е устойчива на въздушна влажност. Въпреки това, трябва да имаме предвид, че в прекомерно влажни помещения съществува риск от развитие на плесени, което може, от своя страна, да се отрази на цветовете и яркостта на изображението след известнен период от време.

    Избирайте смело маслени картини, защото със сигурност те могат да направят жилището или офиса ви по-светли, просторни, уютни и комфортни. Приятно разглеждане!

   • Филтър
  • Последно гледани
  • Newsletter