• 0886687280
   • Картини с цветя

    Няма човек на света, който поне веднъж да не се е удивлявал на нежността и красота на цветята. Цветята са тези пъстри живи същества, съпътстващи и украсяващи почти всяка минута от живота ни. Всички ги обичаме!

    Защо да се спрем на картина с цветя?

    Цъфтящите букети от моите картини с маслени бои сякаш миришат на лято и изпълват дома ни с красотите на природата. Да се отпуснем и се наслаждим на топлината и на сияещите цветя. Нека уловим това усещане с прекрасните картини с цветя в тази онлайн галерия от мен – Даниела Стойкова! Даже в най-мрачните зимни дни картините на цветя внасят лятна свежест в дома и слънце в сърцето! Ако сте ценител на стилния дизайн на стените, изберете флоралните, пъстри сюжети. Те винаги се радват на широка популярност, която не избледнава с времето. Тези ярки, цветни картини привличат цялото внимание, дават живот на голите стени и създават слънчева атмосфера, която носи радост на хората!

    Маслените картините с цветя:

    1. Създават позитивно настроени.
    2. Красиви са.
    3. Излъчват спокойствие и хармония.
    4. Дават сила.
    5. Зареждат ни с енергия.
    6. Създават елегантна обстановка.
    7. Са прекрасен подарък с дългосрочна ценност.

    В тази онлайн галерия може да разгледате всички налични картини с цветя от художника Даниела Стойкова.

    Всички картини са с техника масло на платно. Маслените картини са предпочитани от художниците векове наред заради неоспоримите предимства на материала. Те са по-издръжливи, по ярки, с по- хубави и контрастни цветове. За това и отдавна са се превърнали в моя любим материал.
    Откакто опитах да рисувам с маслени бои за пръв път в академията в гр. Пловдив, където учих рисуване, повече никога не пожелах да рисувам с друг материал. Разбрах, че съм открила точния материал за мен и оттогава насам го използвам, когато се наслаждавам на прекрасните ярки цветове, които предлагат маслените бои или на специфичния релеф, който прави картините много по- впечатляващи. Един от любимите сюжети в творчеството ми са картините на цветя (флоралните мотиви). В тях успявам да вложа всички багри на палитрата от цветове! Така се чувствам свободна. Цветята дават толкова много свобода, получават се прекрасни цветни картини живопис, които са истинска наслада за окото. Цветята винаги са актуална тема, когато става на въпрос за подаръци, особено за любима или специална жена. Когато не знаете какво да подарите, може да подарите букет цветя или картина с цветя и никога няма да сбъркате!

    Защо рисувам маслени картини с цветя?

    Цветята са едно от най- красиви неща, които природата е сътворила. Те с право се наричат символ на живота, защото въплъщават красотата на природата, нейната гениалност и щедрост. Фън-Шуй твърди, че те ни въздействат на изключително дълбоко, психологично ниво. Толкова семпли и крехки а носят толкова много красота! В живописта цветята са вдъхновявали художниците от край време и ще продължават да го правят докато свят светува. Поетите им посвещават стихове. Те изпълват окото с красота и създават усещане за благополучие. Казват, че цветята са спомен за Рая на земята. Колко красиви са техните пъпки, колко радостни могат да бъдат емоциите, които създават. Те пръскат слънчево настроение, багри и прекрасен аромат. Ако търсите картина за стена, цветята са подходящи, ще ви донесат позитивно настроение в дома.
    Освен това, този вълшебен дар от природата в продължение на векове спомага да изразим нашите емоции и чувства. Какво по-лесно може да направите, за да покажете че ви е грижа за една жена и да изразите своето възхищение, освен да и подарите цвете? Или още по-добре: да и подарите картина на цветя.
    Чувствата са като цветята, трябва им време, за да израстнат. Цветята са считани за един от най-нежните подаръци. Казват, че който държи цветя в ръцете си, не може да  извърши нищо лошо; човек, който държи букет винаги има добри намерения. Самият факт, че държи букет цветя формира положително отношение към вас. Защото, който желае да дари, да даде от себе си за някого, когото обича, да покаже респект, възхищение, уважение и други положителни емоции показва любов към природата, цветята, света.

    Красотата на цветята, техният аромат и брилянтни цветове са достатъчни, за да ни накарат да се усмихнем. Какво, всъщност, може да бъде по-прекрасно от пролетните цветя и една красива усмивка? Те могат да повдигнат настроението на всеки един от нас в подходящия момент. Цветята са усмивката на слънцето, която дава радост и предизвиква положителни чувства и емоции. Колко беден и тъжен би бил светът ако нямаше цветя в него. Там, където цветята и цветовете изчезвнат, човек не може да живее.
    Красивите растения със своя чар, чудесен аромат, ярки цветове осветяват ежедневието ни. Карат ни да забравим за проблемите поне за миг, за това те са толкова нужни всеки един миг.

    Цветята са толкова пъстри и понякога може да се запитаме - защо цветята имат различни цветове Защо розите са червени, слънчогледите жълти, а теменужките лилави? Каква тайна се крие зад тези красоти на планетата? Всъщност цвета им е необходим за тяхното оцеляване в природата. Но това не пречи да си вярваме, че всъщност съществуват за да ни радват! Природата все пак е съвършенна!

    Цветята ни даряват с необикновени духовни сили.

    Цветята са живи и сякаш могат да ни чуят. Усещат енергията ни и растат по-красиви и здрави, когато се грижим за тях с любов или когато им говорим. Има растения и цветя, които разсейват и прогонват лошата енергия в дома. У тях, като че ли, има несекващ стремеж към това да подобряват и правят по-красив и цветен живота ни. Доказано е, че те оказват благотворно въздействие не само върху духовното и психическо състояние, но и върху здравето ни! А кой не иска да е здрав и щастлив? Гледката на цветните листенца  въздейства на настроението ни. Песимизмът и меланхолията се стопяват неусетно. Интересното е, че биоенергетиците препоръчват близостта до листата на палмите (на страдащите от ревматизъм). Твърдят, че те вдъхват енергия и бодрост. А цикламите, пак според тях, пробуждат хората към емоционална щедрост. В дома това цвете създава атмосфера на искреност и непринуденост и има способността да  сплотява членовете на семейството. Биоенергитиците казват също, че бегонията, филодендрона и монстерата излъчват силна положителна енергия. Според Фън Шуй, повече позитивна енергия дават на дома ни цъфтящите сортове със сравнение с листно декоративните. За това е важно в къщата си да имате цветя, които ще направят дома ви да грейне.

    Други ползи от цветятя.

    1. Цветята подобряват отношенията между хората. След направен експеримент се установило, че в присъствието на свежи цвята участниците почувствали подобрение в отношението си към близките хора, станали по търпеливи, общували по-често и се разбирали по-добре помежду си.
    2. Цветята прогонват стреса и тревогите. В присъствието на живи цветя през целия ден, хората се чувствали по – спокойни. Негативни емоции и стреса намалели.
    3. Цветята носят позитивна енергия и усещане за щастие. Участниците в ескперимента станали по- доволни от ежедневието си от преди и по енергични.
    4. Известно е, че цветята ни действат терапевтично със своите красиви цветове, приятни аромати и излъчват лечебни вибрации.
    5. Те имат специални свойства и енергия. Още древните китайци пишат за силата (ци), криеща се в растенията.
    6. За нарциса в древен Китай се вярва, че енергията му закриля кариерата и талантите на човека.
    7. Хризантемата символизира спокойния и балансиран живот, привлича добрия късмет.
    8. Орхидеята подпомага плодовитостта, насърчава духовното развитие и стремежа към съвършенство.
    9. Божурът лекува проблеми в любовта.
    10. Лотосът носи здраве и хармония.
    11. Черешовите цветчета даряват здраве на семейството и разбирателство между съпрузите.

    Изберете за подарък маслена картина онлайн с цветя.

    Ако нямате време да се грижите за стайни (домашни) цветя, работите много или сте ангажирани със семейството си, същият позитивен ефект ще постигнете ако декорирате дома или офиса с картини на цветя.
    Като творец винаги съм търсила начин да „внедря“ в творчеството си силна позитивна енергия. Моите картини живопис въплащават в себе си красотата на цветята и слънчевото настроение, което извира от тях. Смятам, че е важно живописта да прави хората по-щастливи, а света по-добър. Да успокоява хората, да им създава добро настроение, да ги зарежда позитивно, а не да ги натъжава и депресира. Има художници, които влагат много мрак в картините си, за разлика от мен.  Искам моите картини да носят любов, хармония, щастие и много светлина!

   • Филтър
  • Последно гледани
  • Newsletter