• 0886687280
   • Градски пейзажи

    Колекцията от картини  градски пейзажи, на този сайт,  отговаря на най-високите очаквания на почитателите на модерната маслена живопис и съвременен интериорен дизайн.
    Градските пейзажи маслена живопис по свой въздействащ начин са подходящи за модерното обзаведено помещение. Градските пейзажи правят дома ни по-интересен и впечатляващ. Градските пейзажи могат удачно да декорират нашия хол, дневна, предверие и дори детска стая. Тези картини се смятат за много подходящи за офиси или помещение тип кабинет.

    Градски пейзаж с масло на платно

    Определено градските пейзажи са сред най-предпочитаните сюжети в областта на маслената живопис и сред ценителите на изкуството. Живописният жанр на градския пейзаж понякога е лесен, но понякога и изключително сложен. Градските пейзажи могат да бъдат различни и разнообразни. Да отразяват забързания начин на живот в днешните мегаполиси или идилията и спокойните и малки, провинциални градчета. В моето творчество, като съвременен български художници, обръщам особено внимание на тези интересни и модерни сюжети. Стремя се да покажа колко прекрасен и неповторим е заобикалящият ни градски свят. Всеки ден преминаваме покрай обектите на четката на художника в големия град, унесени в неговия делничен вихър.  Художникът обаче с творческия поглед и мислене успява да прозре красотата и да я претвори по такъв начин, че да остави незабравимо впечатление за красотата на градската тъкан.

    Какво представлява картината пейзаж?

    Картините, изобразяващи природни гледки се наричат пейзажна живопис. Те изобразяват различни гледки, на които може да се наслади окото. Красивите рисувани пейзажи са източник на творческо вдъхновение, от както се е зародило изкуството. Те отразяват красотата и очарованието на заобикалящия ни свят. Могат да бъдат морски пейзажи, градски пейзажи, пейзажи на природа, пейзажи от българското село, планински пейзажи и др. Изобразяват всички онези най-великолепни места, които съществуват в света.
    От край време заможни хора купуват пейзажи, за да украсят богатите си домове. Така са дали тласък в развитието на този художествен жанр. Днес маслените картини живопис са много по-достъпни отпреди. Традицията да се купуват картини на пейзажи днес е по-актуална, отколкото когато и да е било, а култура и благосъстояние на хората позволяват да се наслаждаваме на изкуството. В тази онлайн галерия можете да си изберете и купите пейзаж, който да отговаря на вашия вкус и потребност. Най-често, за да декорират интериора си, клиентите купуват онлайн картини с маслени бои.

    Защо картината пейзаж е подарък, подходящ за всеки повод?

    Ако търсите оригинален подарък, подходящ за всеки случай, изберете картина пейзаж с маслени бои. Подходяща за: рожден ден, семейно тържество, фирмено парти, поводи (14ти февруари, 8ми март), сватба, кръщене и др. събития свързани с близък или любим човек. Картините с пейзаж са универсален подарък за всеки повод! Може да зарадвате с картина пейзаж съпруга или приятелка, колега, роднина или близък приятел.

    Защо ме вдъхновяват градските пейзажи?

    Казват, че архитектурата е отражение на живота на всяка епоха – нейните възходи, нейните падения и дух. Затова тя е толкова вдъхновяваща. Днес хората забравят да оценят красотата на вековния градски пейзаж, поради забързания ритъм на ежедневието. Изгубени в работния ден те остават „слепи“ за красотата на града!

    Градските пейзажи носят безброй истории и съдби. Улицата, по която са минали хиляди хора; асфалтът, който носи спомените от многобройни дъждове; многобройните светлини на града, придали нюанс на не една влюбена двойки. Понякога може да открием нови маршрути, ново изживяване, нови хора и места в града и изведнъж всичко да се промени. Цялата действителност се преобразява само за миг. Покрай кои сгради и по кои пътища преминавахте преди година? Какъв беше града, в който живеете за вас? Гостоприемен, приветлив или студен и мрачен? Затова в картините си пресъздавам "малките чудеса" на града, които правят деня ни специален и някак неповторим. Внезапен дъжд; малко слънчево и цветно кафене, непознати хора; прекрасни цветя и аромати на ванилия, канела и топъл шоколад... И откриваме нашия миг почивка, горещото кафе, ароматната чаша чай или домашно изпечения кроасан с шоколад. А може би срещаме сред градските емоции своята съдба, нова любов или ново приятелство...
    Обичам да рисувам истории с цвят и светлина. Витрините на магазините, кафенетата и цветарниците се оглеждат в мократа огледална повърхност на улиците. Влюбени двойки се разхождат безгрижно и се наслаждават на свежия въздух. Времето сякаш е спряло...

    В моите градски пейзажи дните и нощите са безгрижни. Хората не бързат за никъде. В летните картини дните са топли и прекрасни; потапяме се в една магичен свят, подобно на сън. Носи се аромата на цъфнали череши и люляци, които обагрят огледалните улици с розови и виолетови нюанси. Кораловите и светлосини чадъри на кафенета галят нежно окото. Витрините на магазините и заведенията светят в жълто и оранжево. Подканват минувачите наоколо да опитат всички изкушения, които предлагат. Животът кипи, а из въздуха се носи уханието на цветя, аромата на кафе и ванилия. Обожавам кораловия цвят! Той пръска нюанси на нежност и романтика по асфалта. Розовото символизира любовта и нежността. Но това, което е акцент на моите картини в градския пейзаж е положителната емоция и съдбата на хората. В изкуството е прекрасно ако хората бъдат щастливи, спокойни и се обичат!

    В центъра на картината винаги е позиционирана жена с червената рокля. Като цвят червеното е символ на страст и сила... Тя винаги е в търсене на съвършенство и е устремена към светлината на живота. Нейният спътник е нейна опора и подкрепа, те вървят заедно и неотлъчно по пътя към вечността...

   • Филтър
  • Последно гледани
  • Newsletter